#بسم_رب_ایستادگی
روشن و خاموش کردن یک لامپ LED با آردوینو
این مثال ساده ترین پروژه ای است که می توانید با آردوینو انجام دهید. در این مثال از مبحث آموزش آردوینو ، ما می خواهیم یکی از پایه های Arduino را به عنوان خروجی به یک لامپ LED متصل کنید و در نهایت لامپ LED با آردوینو را به صورت مداوم روشن و خاموش کنیم.
قطعات مورد نیاز
:: برد آردوینو UNO
:: یک عدد لامپ LED پنج یا سه میلی متری
:: یک عدد مقاومت با مقدار 220 اهم
:: برد بورد
:: سیم جامپر برد بوردی
توضیحات پروژه
همانطور که پیشتر گفته شد در این مثال قصد داریم یک لامپ ال ای دی را به صورت مداوم توسط آردوینو روشن و خاموش کنیم، لطفا توجه داشته باشید برای کنترل LED لازم است که LED را به یکی از پایه های دیجیتال آردوینو متصل کنیم. که در برنامه نوشته شده برای این مثال، این پایه در تمامی مدل های آردوینو به غیر از دو مدل Gemma و MKR1000 پایه D13 است. همچنین در مدل MKR1000 پایه D6 و در مدل Gemma پایه D1 مد نظر است.
برای راه اندازی لامپ LED و اتصال آن به برد آردوینو باید همانند نقشه شماتیک زیر عمل کنید، به این صورت پایه بلند لامپ ال ای دی که نشان دهنده پلاریته مثبت آن است را به واسطه مقاومت 220 اهمی به پایه مربوطه در آردوینو که در بالا ذکر شد متصل کنید. و پایه کوتاهتر لامپ ال ای دی که نشان دهند پلاریته منفی آن است را به منفی منبع تغذیه یا پایه GND بر روی آردوینو متصل کنید.
توضیحات برنامه
بعد از اینکه لامپ LED را همچون دو تصویر بالا به برد آردوینو خود متصل کردید، نوبت به اتصال آردوینو به کامپیوتر از طریق کابل USB می رسد. سپس نرم افزار Arduino (IDE) را بر روی کامپیوتر خود اجرا کنید، همچنین اگر این نرم افزار آردوینو را بر روی سیستم خود ندارید می توانید از طریق همین سایت از بخش نرم افزارهای برنامه نویسی آنرا به صورت مستقیم دانلود و بر روی کامپیوتر خود نصب کنید. بعد از اجرای نرم افزار کد برنامه نویسی زیر را در آن وارد کنید، همچنین می توانید از طریق منوی (File/Examples/01.Basics/Blink) آنرا به صورت آماده در نرم افزار فراخوانی کنید.
در اولین خط برنامه ما پایه D13 در آردوینو که با نام LED_BUILTIN نام گذاری شده است را به عنوان خروجی پیکربندی می کنیم.
pinMode(LED_BUILTIN, OUTPUT);
ما می توانیم به جای کلمه ی LED_BUILTIN در pinMode ، شماره ی پایه که انرا مد نظر داریم که اینجا پایه ی 13 است رو پیکر بندی کنیم.
pinMode(13, OUTPUT);
در حلقه اصلی برنامه لامپ LED را با دستور زیر روشن می کنیم
|
digitalWrite(LED_BUILTIN, HIGH); یا digitalWrite(LED_BUILTIN, 1); یا digitalWrite(13, HIGH); یا digitalWrite(13, 1); |
در خط بعدی مدت زمانی را صبر می کنیم تا لامپ ال ای دی روشن بماند و سپس آنرا خاموش کنیم، این مدت زمان برای این است که کاربر بتواند روشن و خاموش شدن لامپ LED را به صورت واضح درک کند. به همین خاطر توسط دستور زیر مدت زمان تاخیر را در واحد میلی ثانیه با درصد خطای بسیارکم در حد میلیونوم برای پردازشگر تعریف می کنیم:
delay(1000); |
در خط بعدی برنامه در همان حلقه اصلی برنامه لامپ LED را با دستور زیر خاموش می کنیم:
digitalWrite(LED_BUILTIN, LOW); یا digitalWrite(LED_BUILTIN, 0); یا digitalWrite(13, LOW); یا digitalWrite(13, 0); |
در انتهای حلقه دوباره همانند زمان روشن بودن LED یک دستور تاخیر برای زمان خاموش بودن لامپ LED برای پردازشگر تعریف می کنیم.
delay(1000); |
سورس کد برنامه در نرم افزار آردوینو
void setup() { pinMode(LED_BUILTIN, OUTPUT); } void loop() { digitalWrite(LED_BUILTIN, HIGH); delay(1000); digitalWrite(LED_BUILTIN, LOW); delay(1000); } |